was successfully added to your cart.

Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?

Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?

Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?

Vaak krijgen we de vraag; Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?
Het ooggebied heeft een bijzondere verzorging nodig. De mens neemt zijn omgeving voor 90% met de ogen waar. Elke beweging van de pupillen zet 22 spieren in beweging en dat meer dan 10.000 keer per dag. De huid om de ogen is echter maar 0,5 mm dik en daarmee vier keer dunner dan de rest van de gezichtshuid. Ze ligt zonder onderhuids vetweefsel meteen op de oogkringspier. Daarmee ontbreekt het haar aan de anders in de huid typische steunmechanismen en de  collageen- en elastinevezels zijn minder dicht gegroepeerd. Vanaf het 20e levensjaar neem de collageenproductie af en al vanaf het 25e levensjaar komen de eerste rimpeltjes. De huid rondom de ogen bevat minder talgklieren en is sneller droog. Invloeden door wind, weer, licht en zon laten hun sporen na. Maar ook te weinig slaap, stress en te zware inspanning tekenen zich af. Door wrijven en schuren bij het verwijderen van de make-up raakt het ooggebied ook nog eens zwaar belast. Een regelmatig verzorgd ooggebied beschermt de huid tegen voortijdige veroudering en laat het hele gezicht er jong en fris uit zien.

Problemen van het ooggebied

 • Rimpeltjes veroorzaakt door het knipperen van de ogen, met name het knipperen van de ogen tegen de zon en door uitdroging.
 • Kraaienpootjes, deze signaleren de eerste tekenen van het ouder worden van de huid.
 • Donkere kringen en schaduw onder de ogen. Kringen onder de ogen kunnen talrijke oorzaken hebben zoals b.v. te weinig slaap of te veel roken. Daardoor wordt het weefsel zuurstof onttrokken en wordt de huid vaal. Als er een stuwing ontstaat bij de afvoer van schadelijke stoffen, dan kan het gebeuren dat de vaatwanden door de sterke uitrekking broos worden. Het bloed raakt dan in de celtussenwanden en schijnt als een blauwachtig bruine schaduwen onder de ogen door.
 • Wallen en zwellingen. Het lossere bindweefsel onder de ogen neigt er vaak toe vocht op te slaan. Door de langzamere lymfestroom tijden de slaap zijn vooral ’s morgens zwellingen waar te nemen. De vaatwanden van de hyperfijne capillairen verliezen hun spankracht, de micro-circulatie stagneert. Eerst alleen als kleine zwellingen zichtbaar kunnen ze mettertijd uitgroeien tot lelijke wallen.

 

Unknown

 

Waarom geen gezichtscrème gebruiken rond de ogen?

Het is beter om geen gezichtscrème te gebruiken rondom de ogen omdat deze een dikkere structuur heeft waardoor deze niet binnen kan dringen in de huid rondom de ogen. Daarnaast bevat een gezichtscrème kruipenden vetten die in de ogen terecht kunnen komen en rode, geïrriteerde en gezwollen ogen veroorzaken. Ook je oog make-up zal niet mooi blijven zitten.

Gelukkig heeft BABOR voor ieder probleem een passend oogproduct en kunnen wij u perfect helpen!
Welk oogproduct bij welk probleem?

 • Reactivating Eye Cream:
  Reactivating Eye Cream is een verzorgende oogcrème bij verminderde stevigheid en kringen onder de ogen.
 • Anti-Wrinkle Eye Cream:
  De Anti-Wrinkle Eye Cream is bij uitstek de meest ideale oogcrème bij oogrimpels.
 • Cooling Eye Gel:
  Cooling Eye Gel is een zeer verfrissende ooggel bij wallen en zwellingen.
 • Anti-Wrinkle Eye Fluid:
  Anti-Wrinkle Eye Fluid is een optimale verzorging bij verminderde stevigheid en oogrimpeltjes
 • Dr. Babor Derma Cellular Perfecting Eye Cream:
  Voor een intensieve reductie van zwellingen, kringen en rimpels rondom de ogen. Een verjongende oogcrème met onmiddellijk effect, vult rimpels van binnen uit op.
 • HSR Lifting Eye Cream:
  Luxueuze Anti-rimpel oogcrème. Vijf zeer werkzame werkstoffen bestrijden zichtbaar alle soorten rimpels zoals mimische rimpels en gravitatierimpels én het verlies aan spankracht. Het ooggebied ziet er strakker uit en het bovenooglid lijkt opgetrokken
 • Reversive Anti-aging Eye Cream:
  Anti-aging oogcrème met speciaal op de behoeften van het ooggebied afgestemde samenstelling. Dankzij de exclusieve BABOR Präzisionsformule met de werkstoffen Telovitin, Agicyl, Epocyl en Lumicol krijgt de huid haar individueel jeugdigere uitstraling terug. Het ooggebied ziet er gelijkmatiger, strakker en gladder – zelfs jeugdiger uit.
 • SeaCreation The Eye Cream:
  Het zeer werkzame anti-aging proteïne glycocéane GP3 in combinatie met het energetische BABOR thermophilus en het exclusieve green caviar algae extract verenigen zich in het Sea-telligent complex voor een uitgebreide anti-aging werking. De huid ziet er verstevigd, gladgemaakt en jeugdig fris uit.

Kortom genoeg redenen om een goede oogverzorging te gaan gebruiken.
Kom voor meer informatie in ons instituut of shop direct in onze webshop en wij bezorgen GRATIS uw producten!

Met vriendelijke groet,
Kim van Nuland

Babor Beauty Spa Kim van Nuland, de specialist in huidproblemenhuidverbeteringhuidverjongingdefinitief ontharen en permanent make-up in Volkel omgeving Uden, Veghel en Oss

 

Leave a Reply